Mangrove

Touch me and I will follow in your afterglow....

Ölstinna sinnen och roliga thaiminnen!

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

I thailand blir man lätt distraherad. Mycket på gång hela tiden och tiden för internetsessioner är knaper. Men idag har jag tagit mig i kragen och tänker nu dela med mig lite av mina upplevelser.

Ännu en helg har passerat och som alla vet är det på helgerna man har tid över till roliga saker. Det har varit fest på opiumbar och ännu en fisketur på lanta noi har hunnits med.
Vi hade ett rejält party på fredagen. Lisa och jag bestämde oss för att inviga våra nyinköpta högklackade skor! Iklädda festblåsor och higheels trippade vi fram över opiums dansgolv. Blev väl som vanligt mer öl i magen än danssteg men skoj vart det iaf. När kvällen led mot sitt slut blev en kille i klassen lite väl på lyset och ville köra motorcykel hem. Bow mfl intstämde inte riktigt vad gäller hans förmåga att framföra fordon vid sen midnatt så dem beslagtog hans nycklar och försökte övertala honom att det var bättre att åka bil hem. Han delade inte den åsikten och det blev nästan början till ett slagsmål. Som tur var höll bla bow huvudet kallt och efter lite bollande fram och tillbaka fick dom in honom i bilen. Bow och jens höll fast honom och sjöng bob marleys "dont worry about a thing"  vilket tycktes lugna ner hans ölstinna sinne.

Dag 2 på helgen och det var lördag.  Jag slet upp bow ganska tidigt på morgonen, vill minnas att det var runt 9 på morgonen. Fiskedags! Lisa, kalle, bow, jens och jag tog motorcyklarna till  lanta noi för en sedvanlig fisketur. Det blev åter igen fiskefångst och besök på öde stränder.  Hoppade iland på en liiiten strand och inne bland träden gömde sig en liten grotta. där gjorde vi upp eld och grillade tonfisk, krabba, bläckfisk och cooper. Allt nyfångat och färskt. Sedan skojade vi lite och tog bläcket från bläckfisken och kletade i ansiktet och under ett kort ögonblick kände vi oss som infödda grottmänniskor.

Har upptäckt att lanta har en liten "nattklubb" också...med AC ! The pub heter den. 100 baht i inträde och en cocktail på köpet. Har inte provat än men det är målet för nästkommande lördag.

Ett konstigt fenomen har inträffat. I lördags fick jag n¨ågon slags uppenbarelse och alla pusselbitar började falla på plats. Tittade på film och insåg att jag hängde med i handlingen trots att jag emellan blundade och att filkmen var dubbad på thai. Senare på kvällen lyssnar jag på en konversation mellan bow och en thaikille. När bow senare ville förklara för mig vad dom pratade om behövdes inte det för jag hade redan förstått alltihop. Detta fenomen inträffade över en natt hehe.

Nu ska jag spatsera ner till thaicat och kasta några kast med fiskespöt. Håller tummarna för storfångst! och ja, jag mår bra nu igen om någon undrar. Inga fler infektioner :)