Mangrove

Touch me and I will follow in your afterglow....

dags att börja blogga lite igen

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Internet e kirrat i sammband med min flytt för ett par veckorsedan vilket underlättar lite för mig och mitt bloggande. nu är det ju bara 1.5 veckor kvar av min utbildning och det börjag närma sig sluttest. Vilket jag inte är helt säker på att jag klarar för nu e det riktigt svårt i skolan. men jag ska göra mitt bästa. vi pratar om allt från bröllop till alla fördelar med sockerpalmer...på thail såklart. måste säga att om det är något jag har utvecklat under den här andra kursen så e det min skriv och läsförmåga på thai.det går fortfarande lite segt med pratet mest för att jag är så himla rädd för att säga fel och göra bort mig ( thaiare har ju en tendens att skratta en rakt upp i ansiktet om man ger dom anledning hehe) det bästa nu är iaf att man förstår skitsnack bakom ryggen på turister  och kan ge svar på tal tillbaka :)

börjar känna mig mer och mer som thai nu. jeans och långarmat är mer en regel än undantag och sola...det har jag bara gjort 2 ggr på tre månader. *skäms* men vart man än bor i världen så invaggas man i ett visst vardagslunk och ens första prioritet blir inte längre stranden. dels för att det är mycket skönare att sitta inne i ac-kyla och dels för att stranden kan va ganska långtråkigt. och så är det farligt också. solen skadar en hel del och som långstay ska man nog passa sig för att exponeras av solen förmycket. men det har ju iaf hänt att jag har hamnat där och senast var det när jag, albertina och bianca ville leka svenska turister för en dag. Alltså turista så som man gör om man kommer till lanta för första gången och allt är så jätteunderbart och ljuvligt. så vi tog på oss jättekorta klänningar, laddade moppen med en rosa lugtmadrass och körde bort mot klong nin (de enligt mig finaste stranden här) där började vig med att äta turistfrukost bestående av dåligt stekta ägg, bönor, svamt, vit toast med marmelad mmm och så kaffe och apelsinjuice förstås. efter det frågade vi restaurangen om vi fick låna deras badringar och det fick vi. så ut på vattnet med en varsin öl i handen sittandes på varsin ring. kan meddela att senare fram mot dagen slank det ner en och annan cocktail också, för det är väl så man gör när man e turist ?
ska erkänna att det var skönt att få tillbaka lite utav den där sköna turistiga känslan av att allting är så underbart och komma bort från longbeach ett tag.
nästa gång jag åker till lanta ska jag INTE bo på longbeach. enligt mig alltså för vi e ju två som bestämmer tillsammans och longbeach är allt för bao.hans vänner hänger här och det är här vi kan flirta till oss de riktigt billiga boendealternativen.
jaja får se...tänkte smälla in en rad jag skrivit på thai här nedanför och sedan låta er gissa er till vad det betyder. good luck.

glöm inte att gå in på ilovebkk.se om ni är sugna på att läsa om bangkok och koh lanta. bianca har även gjort ett reportage där om vår turistdag på klongning. kram!


รักแฟนของฉันมากๆ เมื่อวานนี้เราสัญญาแต่งงานค้วยกัน