Mangrove

Touch me and I will follow in your afterglow....

låt tillhörande inlägget nedanför

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

En speciell låt

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Just nu lyssnar ja på the killers - human.
En väldigt speciell låt som symboliserar Min allra första långstay-tid i thailand. Den symboliserar plötslig och oväntad kärlek som kan uppstå mellan två individer från helt olika kulturer. Trots att vi tänker helt olika, blir uppfostrade helt olika, lever helt olika...så lyssnar vi och dras till samma musik. Jag från sverige går där i min ensamhet och nynnar på en låt med medryckande melodi. Den muslimska thaikillen som serverar på favoritbaren går vid samma tidpunkt och lyssnar på samma låt i sin telefon. - inte så olika ändå. I grund och botten är vi ju bara människor med samma behov och samma instinkter. Sedan att det kan komma svåra ting som enorma kulturella skillnader emellan är en sak som den ihärdiga klurar ut med tiden.

Söta bow och jag lyssnade ihärdig på denna låt tillsammans under vår första tid.  Vid lata dagar, äventyrslystna resor eller enkla promenader tillsammans. Hade vi någon fnurra på tråden så log vi och nynnade lite på denna trudelutt. Sedan kom dagen då jag var tvungen att återvända hem för tre månaders vistelse i sverige ( 2009). Jag minns det så väl. Jag hade precis hoppat in i minibussen som skulle ta mig till flygplatsen. vad spelade då taxichauffören i stereon...jo vår låt! Måste erkänna att det kändes som i en film. Jag vinkade hejdå till honom medans taxichauffören sakta köde iväg och åsynen av bow blev allt suddigare och suddigare och allt som kvarstod var de ekande tonerna till vår gemensamma låt. Några tårar rann ner för kinderna och det kändes som om tre månader skulle vara i en evighet.

Nu har det gått ett år sedan dess och nu sitter jag i sverige igen. Men denna gång är det en annan låt som för mina tankar tillbaka till mitt andra hemland. men det är ju så det är. Man utvecklas och alla våras artister skriver ju nytt bra material som man kan fastna för :P  But still....Den där första låten släpper man inte så lätt.

<3



sist men inte minst - några visdomsord

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

"Love is like friendship on fire"

Gott folk - lyssna på det här om ni vill veta vad jag och mina klasskamrater fick genomlida när vi skulle lära oss vad de thailändska konsonanterna heter på riktigt!

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Första dagen

Kategori: Tankarna flödar

Min första dag på subway var rörig, snurrig, omtumlande men ändå jäkligt kewl (kul). Spännande när man kastas in i nåt sådär och bara efter ett par timma så förväntas det nästan att man snappat upp en hel ( och det ska man ju förstås också). Innan var en macka, bara just en macka i mina ögon men nu så är det nästan en hel vetenskap haha. Med bröd som tar tolv timmar från degklump till fluffiga härligheter, kyckling som skall vägas och packas i små gulliga enportionspaket, plasthandskar som skall försökas träs på över sommarfuktiga händer. (har någon försökt "öppna en plastpåse när dom har plasthandskar på? haha, testa och se hur lätt det är!) Roligast är ändå när ett par stockholmare kom in och vi frågar - vilken dressing? Stockholmare - va sa ru? Vi- vilken drrressing? stockholmare - (ropar på sin vän) kan du översätta till mig, jag förstår inte vad dom säger. Sånt som förhöjer dagen lite.

Efter tre timmar fick jag vandra hemåt med en egenhändigt gjord baguette. MKT välsmakande skall jag säga. blandade en ganska stark dressing (nä jag har inte lärt mig namnen på alla än) ihop med en senapsbaserad sak.En nyskapad hit kanske? Kommer jobba natten mellan fredag och lördag så det är pang på rödbetan. sköjsköj. Har länge längtat efter sysselsättning. Och det skönaste av allt är nog att slippa komma hem och vara öm i varenda muskel. Här är det mest huvudet som arbetar.

När jag kom hem hoppade jag direkt in i bilen och åkte till schtekarveckan i båstad med mamma och pappa. På vägen dit skulle vi hämta två biljetter till tennisen som en arbetskamrat till pappa skänkt oss. Hon hade lämnat det på nån elcentral som pappa hade nyckel till. vi kom dit men tjuven hade hunnit före och biljetterna var bortflugna. Efter det skulle vi starta bilen - batteriet är DÖTT. bara för mig och mamma att putta igång åbäket. Det gick kanonfint och iväg rullade vi. MOT ladan för att köpa grönsaker....vi kör fel väg. Men kom ändå fram så småningom.
Sedan gassade vi på en brygga i hamnen, kollade på fina båtar, gick och smålog åt alla som var så extremt övertygade om att dom var sjukt häftiga för att dom schtekte i båstad samt köpte crepes med nutella och banan i.
Projekt hemåt -  inget batteri, IGEN. puttaputtaputta. denna gång hade vi förberett oss genom att parkera i en sluttning. Efter det gick allt bra och vi avslutade kvällen med att snuva infranord på lite gott maskinkaffe.

somsag en händelserik dag och fler lär det väl bli framöver. Nu blir det två avsnitt av sex and the city och sedan det sedvanliga how i met your mother innan bingen kallar.
ha det gött alla vänner!

Nytt jobb - Subway

Kategori: Tankarna flödar

Kära bloggen. Idag har jag något viktigt att berätta. Jag, " fast mellan två jobb-tjejen" lyckades kamma hem ett litet jobb men inte utan god familjesamverkan. Syster kristina och herr Daniel viskade lite i mitt öra. pssst, ring till subway. Tack är inte nog.
Imorgon skall jag sättas på prov. Förbereder mig genom att varva ner till lite how i met your mother (kan man aldrig få för mycket av)

tar mig friheten att citera mig själv idag.

Kategori: Tankarna flödar

Jag- mamma jag kan hjälpa dig att dammsuga.
mamma- men du är ju sjuk.
jag - men jag är ju inte sjuk i huvudet.
mamma- haha jo det vet jag att du inte är.
jag - eller jag menar ju att jag bara är sjuk i näsan och i halsen.
Detta mina vänner är konversation på hög nivå

sek loso - en av favoritartisterna i thailand.

Kategori: Musik och filmklipp

Det finns mycket bra thailändsk musik som många missar, så hädanefter tar jag mig friheten att publicera några videos med jämna mellanrum.

veet warm wax, short formula

Kategori: Lite mode - lite produkter - lite av allt inom skönhet helt enkelt

Jag har testat ett vax som e suuperbra. Veet warm wax, short formula
Du värmer det i mikron i ca en minut, rör om med en spatel som visar om det är rätt temperatur eller ej, applicerar i hårets växtriktning och låter det sedan torka. Inga tygremsor behövs utan det stelnar och sen är det bara till att dra av det i motsatt riktning till hur håret växer. Supernöjd!

FREDAG, vad sker ?

Kategori: Tankarna flödar

Dagen har inletts med risgrynsgröt som mamma lagat med hemmagjord jordgubbssylt som pappa har kokat. Tur att jag kunde sluta familjecirkeln med att äta upp det de båda lagat hehe.
Idag blir det träning, städning, fler jobbansökningar sam kanske en liten bira i goda vänners lag till kvällen. Men funderar ärligt på att spara mig så jag har ork till att åka in till kristianstad imorgon och titta på artmades spelning. Har ju följt detta band sedan "barnsben", närmarebestämt gymnasiet. Spännande att se hur mkt dom har utvecklats den här gången. Artmade i kristianstad = garanterat röj på stora torg.

rosévin

Kategori: Tankarna flödar

Torsdagen ( för det är väl torsdag idag? ) bjöd på rosévin, varmt och kallt eller vad det nu heter samt harrypotter med syster. Finfint. Tackar så mkt för trevligt sällskap och drickat!

Utöver detta har man hunnit med en ny frisyr, en och annan jordgubbe och en ansökan till individuell människohjälp-

imorgon vankas det fredag utan några direkta planer. Det sades något om en födelsedagsfest men annar står schemat tomt så ni som känner mig - slå en signal eller skriv ett inlägg här/eller facebook. godnattens

Nytt utseende

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Idag stod jag lite för länge framför spegeln och vips så hade jag både färgat håret och klipp lugg! skoj skoj och jag tror nog att det mer än väl fick betyget godtjänt. puss på er

Thailandsfreak precis som jag? - Gå en språkkurs i thailändska!

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

http://www.plugga-i-thailand.se/

"Du som vill spendera mer tid i Thailand och njuta av varmt klimat och god mat har allt att vinna på att lära dig thailändska. Du kommer närmare både landet och människorna samtidigt som du får en unik kompetens som gör dig eftertraktad av företag och organisationer med verksamhet i Thailand.

Thailändska är det asiatiska språk som kommer starkast efter kinesiska och japanska. Var en av de första som lär dig detta högaktuella språk." (citat från Lanta international languageschools hemsida)

Detta är adressen till skolan jag har gått på. Fruktansvärt skoj och man lär sig förvånadsvärt snabbt! Kan varmt rekommendera den som vill spendera en längre tid i thailand att skriva in sig och börja sitt äventyr. Allt är csn-berättigat. flyg, kursavgift samt det standardbelopp som studenter i sverige också får låna.





Ta en härlig dring medans du sitter på stranden och pluggar glosor :)
Varning för att det är fler drinkar som sätter sig i kroppen än nya ord hehe.



Funky fish på longbeach, koh lanta. Ett skönt ställe att slappna av med
skolböckerna på eftermiddagen.


Största delen av lärargänget på LILS. Underbara människor!

Zumba med låten waka waka (this time for africa)

Kategori: Träning



Idag blir det lite zumbaträning. Har många olika klipp att träna till men jag gillade den här som precis dykt upp på youtube. Men sen är jag också¨svag för musik som är africainspirerad.

i-WHITE, 50 kr (halva priset) på kicks. Tror ni den är bra?

Kategori: Lite mode - lite produkter - lite av allt inom skönhet helt enkelt

Inga sysslor gjorda idag heller

Kategori: Tankarna flödar

Dagens lista bestod av träning, laga mat, skriva jobbansökningar, städa, köpa ansiktskräm, prata med bao och kanske något mer.
Jag hann inte med hälften bara. Typiskt. Men nya tag imorgon.

Fick iaf tag på ansiktsprodukter då kicks i Hässleholm hade 50% på väldigt många produkter i butiken. Jag köpte serum och kräm av märket lumene och efter en applicering är jag redan mkt nöjd. Skön och inte allt för fet. Sedan fyndade jag även en tandkräm fån I-WHITE för 50-lappen. På H&M lockade två förpackningar av H&M:S egna hårfärgningsprodukter i nyansen brownie. Både vill och vill inte färga håret eftersom den hårfärg jag har nu är rätt snygg med lite solblekta slingor men jag har en ganska rejäl utväxt som behövs åtgärdas. Får se hur jag gör...

Nu blir det två gamla avsnitt av sex and the city, därefter how i med your mother. cheers!

Sista receptet för dagen är en variation på den röda curryrätten jag skrev om innan. Denna gång på film.

Kategori: Mat

Phat thai - kan vara världens godaste maträtt

Kategori: Mat

Det här äter jag idag - Red curry med kyckling (แกงเผ็ดไก่/gängpetgai)

Kategori: Mat

Färdigt på: 18 min - 4 personer
Ingredienser
4 4 st kycklingfiléer
1 1 msk olja
2 2 st vitlöksklyftor
2 2 msk röd curry (thailändsk)
1 1 msk sesamolja
1 1 msk honung
2 2 st lime, pressad
2 2 dl hönsbuljong
2 2 tsk soja
4 4 dl kokosmjölk

Gör så här

1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna med olja.

2. Pressa ner vitlöken i pannan, tillsätt sesamolja, curry, soja, lime och honung. Låt det svettas i 2 minuter.

3. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk. Låt det sjuda i 6-8 minuter.

Det finns oändliga recept på samma maträtt men just det här tyckte jag lät gott. Servera med det ris du gillar bäst!

Jobbcoaching

Kategori: Tankarna flödar

Idag var jag på mitt tredje inbokade möte på bussines & human. Tillsammans gick vi igenom det CV jag gjort samt det personliga brevet jag skrivit till ett specifikt jobb. Jag väntade mig mycket ris och lite ros, många kängor och svidande kommentarer. Men där satt hon tys och belåten. Efter ett tag sa hon - Förlåt att jag inte säger något men jag blev så tagen av det hela. Inte hade jag förväntat mig att det skulle vara så bra och jag som hade planer på att det var det här vi skulle ägna dagens möte åt.
Sjävförtroendeboostad och lite lättad över att inte blivit fullständigt ratad började vi gå igenom lite olika metoder för att söka jobb istället. Hon visade ett par bra jobbsajter där det fanns enkla sökmetoder på specifika ord som underlättar i djungeln av utannonserade tjänster. Sedan fick jag lite tips på hur man följer upp sin ansökan innan tjänsten blivit tillsatt.
Det här ska nog gå vägen tänkte jag och efter två timmars prat om allt och inget cycklade jag hem med ett leende på läpparna och för första gången på flera veckor kändes det som om målet att få en inkomstkälla inom kort inte var allt för avlägset!

Nu ikväll har jag hittat en hel del lediga tjänster som verkar tilltalande och möjliga att få. Internationell människohjälp, Bris mfl. Hade varit underbart att få möjlighet att jobba aktivt för en bra sak samtidigt som man får betalt för det. Så imorgon blir det mycket tid på att utforma personliga brev till var och ett av företagen jag är intresserad av att arbeta hos.

Nu ska jag försöka hitta det senaste avsnittet av true blood. hoppas att det släppts. Riktigt bra serie och jag tackar Zabina för tipset.
Och till alla er som ännu inte hittat en bra sajt där man kan streama serier och film så kan jag rekomendera surfthechannel.com

Nostalgin fortsätter. Håll till godo!

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

fisketur på lanta noi

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Här kommer låten jag skrev om för några inlägg sedan.

Kategori: Musik och filmklipp

En vän på skolan som gått tre kurser deltar i en skönhetstävling.

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Detta är inte min klass men såhär går den första tiden till i undervisningen

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Anna-Karin berättar om LILS på koh Lanta

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta

Dags för lite nostalgi. " let´s take a walk down the memoryline"

Kategori: Allt om Thailand/koh Lanta



Våren 2009, mamma och pappa på ett efterlängtat besök. Här-Kamala beach, Phuket.


första gången med familjen. after beach!




Kamala Beach, phuket 2009. Surfing i Thailand? Ja den här sässongen
hade det funkat.



Jag och mamma på Kamala Beach.

Mamma och pappa avnjuter en Cocktail och är allmänt kära i varandra. We like!


Strandförsäljning på longbeach, Koh Lanta. Dags att uppdatera förrådet

av fotlänkar haha.

Plaska plaska. Inte bara barn som har dessa skills. Longbeach koh Lanta.

Bartenderutbildning, Patong Phuket. Bästa upplevelsen ever..nästan iaf :)

Den här dringen får vi väl ändå ge namnet "smiley".

Fest på club lime i patong. Inte varje dag man får en elddansös på bardisken.

Öva på flairingskills. Coral island ( utanför Phuket)

Typisk turistbild på köpcentret i patong. Var bara tvungen att leka turist.

Det skar i hjärtat när vi var tvungna att riva Klapa klum bar. Tur att dom

öppnat nytt, även om den gamla baren slår den nya med hästlängder.

Koh Lanta, longbeach. Check it out!

Ja här brinner delar av baren :(

 

J

Det blev ganska varmt vi den största brasan i historien på longbeach.

Smoking hot boyfriend!

Cederik och Kristel tar förväl av baren på sitt lilla vis.

Avancerad BBQ på vår egentillverkade grill utanför vårt hus. Alla havets

läckerheter. Jätteräkor, krabba, bläckfisk mm. och såklart vitlökspotatis.

Pågående grillfest utanför vårt hus. Saladan/norra klong dao-koh lanta

Stingrocka spetsat i havet på longbeach. Bao är duktig och rensar vattnet

från otrevligheter så alla turister känner sig trygga. Och på köpet fick han

en utsökt måltid. Räknas tydligen som delikatess men jag tyckte det var vidrigt!

Då och då måste man ta hand om sig själv. Denna dag utnyttjade jag ett

presentkort vi fått från skolan på dreamy spa. Longbeachs bästa salong.

 

Ut på båtäventyr utanför Koh lanta noi, närmare bestämt talabeng (eller

hur det nu stavas) Helt öde strand som bara finns sju dagar i stöten

innan tidvattnet slukar den igen.

Kan tyckas detta är en vacker bild men ingen anar vad som är påväg att hända...

Det som hände var att båten fastnade när tidvattnet gick ut. Detta

kan man läsa mer om i ett tidigare inlägg.

Jag, lisa och Anna-Karin hade tjejdag på klong dao, koh lanta. Här får vi

provsmaka lite av det som lanta är så kännt för - solnedgångar.

Ännu en solnedgång på lanta men denna gång på longbeach.

 

 

Jag och bao bestämmer oss för att fotografera oss själva i solnedgången.

Tyvär fick vi bara med oss själva hehe.

Norkeltur på Coral island.

Härliga vänner och jag på coral island.

Four islandtripp med lite vänner som jag lärde känna i patong. Chang fick vi med

oss i massor och försäljaren var snäll och lånade ut kylbag fyllt med is också!

På roadtrip genom thailand i minibuss med Thaicat-gänget. Här en mysig bild på pojkvännen.

 

Tidig morgon efter en övernattning någonstanns i thailand. kommer tyvär inte ihåg vart.

Inte så lätt att hålla reda på när man slussas runt landet i minibuss hehe.

Bao är oerhörs stolt över denna bild och tycker han ser tuff ut. Jag tycker mer att han e söt

som i vuxen ålder fortfarande leker indian :)

Stor måltid med thaicat-gänget efter en dags shopping. detta var ca en timme utanför BKK.

Bao och jasmine busar runder inne i varuhuset.

Hemma hos mr wit (bossen på thaicat) Han tar med sig sina anställda till sitt hem i

norra BKK varje år restaurangen stänger för sässongen. På detta vis behöver arbetarna

inte oroa sig över hur de ska försörja sig varje lågsässong när dom står utan jobb.

Utekväll på khaosanroad efter att ha sprungit på lite kära bekantskaper från lanta.

Världen är bra liten ibland.

Fireshow på koh samed. Jag kan rekommendera vem som helst att göra sig besväret

att ta sig till samed om än bara för denna show, som vi såg 2 kvällar i rad.

Kvällsfiske på longbeach, koh lanta

Finalen av fireshowen på koh samed. 4 timmar från BKK.

 

Bananabeach-phuket.

Sexig bao på koh samed.

Snorkeltur som utgår från koh samed. Riktigt riktigt vacker trip och ett roligt

ombyte om man är van vid 4 island på lanta.

Gamla gänget på thaicat och jag i mitten.

Baos första flygtur. BKK-Phuket.

Viewpoint, koh lanta.

Färjan mellan phuket och phiphi island med stop utanför maya bay.

Fisketur med nära och kära från koh lanta noi.

Baos "systers" hus, lanta noi.

Bangla road, Phuket. Regnet öste ner och vi sprang in på första bästa bar. En horbar förstås...oups.

 

Båt till koh samed.

Ett träd blåste ner på lanta noi.

 

 

Det här var allt för denna gång. Hoppas det var något intressant även om allt e gamla bilder. Mina nya bilder blev förstörda när min kamera gick sönder så jag fick plocka lite bilder som jag tror inte legat på bloggen innan. Men ni som har mig på facebook har nog sett en hel del av dem redan.

god natt!!

En text som jag skrev för ca 2 år sedan

Kategori: Tankarna flödar

I saknad vaskas hoppet ut
ur längtan gryr passion.
Likt ett maktspel, tid mot tanke.
Tanken fäller, tiden friar...

Vem har rätt till fel beslut?
I vilket skede suddas tiden ut?
Går det stryka sånt man gör?
FINNS DET SAGOR SOM FÖRSTÖR?

Hej, Sawat dii, hello

Kategori: Tankarna flödar

Nu är det mycket på gång i mitt huvud som behöver komma ut och då kom jag att tänka på att wooopwoop - jag har ju en blogg som är till för sånt här nonsens ;)
Dags att återigen dra i trådarna här. Måste vara världens tråkigaste bloggare men när jag väl skriver så hoppas jag att det stavas kvalité med stort K.

Det finns en låt som jag tror att alla känner till vid det här laget och den har jag länkat till längst ner till vänster under min länklista. When you tell the world you´re mine heter den och framfördes under prinsessans vigsel. Jag är en typisk romantiker och en hopplös drömmare som fantiserar om att även jag en vacker dag får vandra längs altargången (läs sandstranden) till en låt av det här slaget. Kommer nog dock inte bli just denna version eftersom jag och min pojkvän inte har riktigt samma kultur och religionsarv. Rättaresagt har jag väl inget religöst arv men kan ändå obehindrat låta ordet gud poppa upp i min bröllopsvals utan närmre eftertanke. Betyder ungefär samma sak för mig som ordet ketchup hehe.

Idag har den stora jobbångesten än en gång gjort sig påminnd och herr Ågren har hållt mig sällskap hela dagen. Tror att det ändå var positivt eftersom jag äntligen fick ett ordentligt och hållbart CV nerprintat. Fram mot småtimmarna har jag nu även lyckats färdigställa ett personligt brev till en specifik tjänst som jag är riktigt nöjd med. Men denna specifika tjänst spänner över fyra dagar så det ger inget stort kling i kassan MEN det ger erfarenhet och detta event låter även mycket kul och spännande. Får väl hålla tummarna. Det är ett bemanningsföretag som behöver personal till ett uppdrag för kunds räkning och bemanningsföretag är alltid bra att få in en fot hos. Vem vet hur många andra spännande uppdrag dom kan erbjuda framöver.

Jag vill till thailand. Eller åter igen vill jag att typ Danmark och Thailand geografiskt ska byta plats så att jag har ca en timme med tåg till mitt älskade paradis och min älskling som sitter där och väntar på mig. Men verkligheten är en annan så jag måste verkligen se till att börja spara pengar så snart som möjligt!